2018.04.24. | nyitólap | honlaptérkép | kedvencek közé | legyen a nyitólapom
magyar Vakok és gyengénlátók verziója
Hírlevél feliratkozás

Keresés

Eseménynaptár
2018 április
H K SZE CS P SZO V
Képeslapküldő
MEGHÍVÓ

Szaknyér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. augusztus 10. napján (csütörtökön) 18.00 órakor lakossági fórumot tart, melyre Önt ezúton tisztelettel meghívom.

A lakossági fórum helye: Szaknyér Község Önkormányzata hivatali épülete (9934 Szaknyér, Petőfi S.u.5.)

A lakossági fórum tárgya:

Előzetes tájékoztatás a partnerek részére Szaknyér község településképi arculati kézikönyvének elkészítéséhez és a településképi rendelet megalkotásához.

Előadók: Godavszky Beáta főépítész, Hada Ibolya polgármester

Miről lesz szó?

Települési Arculati Kézikönyv (TAK) leírja a település természeti és épített környezete - például középületek, közterületek, lakóházak - által meghatározott arculatát, jellemzőit, védendő értékeit, és ezek alapján ajánlást tesz arra, hogyan lehet a településképet megőrizni, annak jó építészeti hagyományait a jövőben továbbvinni.

Az önkormányzat a településkép védelmét Településképi rendeletben (TkR) biztosíthatja. Ennek lényege ugyancsak a település jellegzetes, értékes, illetve hagyományt őrző építészeti arculatának és szerkezetének megőrzése és fejlesztése.

A partnerségi rendeletben meghatározott partnerek és a lakosság javaslatot, véleményt nyilváníthatnak a lakossági fórumon, valamint véleményeiket 8 napon belül (azaz augusztus 18-ig) megküldhetik a szaknyer@enternet.hu e­ mail címre.

Kérem a lakosságot, a fórumon részt venni szíveskedjenek.

Szaknyér, 2017.07.31.

Tisztelettel:

Hada Ibolya sk.
polgármester

impresszum | jogi nyilatkozat